Refugis de fauna

Convida la natura a casa teva

3/3 - (3 votes)
Quan parlem d’un refugi de fauna salvatge i d’un polígon industrial, pensem que són conceptes contraposats. Amb aquest projecte, demostrem que no sempre és així: s’ha aconseguit la creació d’un refugi de flora i fauna dins de les instal·lacions d’una empresa. Això fa palès d’una manera molt visible i palpable el que poden fer les grans empreses encara que sigui en entorns industrialitzats. Qualsevol espai verd, per petit que sigui, pot ser útil per a la conservació de la biodiversitat.
100

treballadors i familiars implicats en la creació d’un refugi de fauna a l’empresa AkzoNobel

Fauna

Actualment a la bassa hi ha una població estable d’invertebrats i amfibis.

organitzacions i persones implicades en el projecte Refugis de fauna

Entitat

Empresa

Per què els polígons industrials han de ser de color gris? Hem foragitat d’aquests espais la flora i la fauna durant molts anys, però la cohabitació és possible i positiva.

Amb aquest tàndem que han portat a terme l’entitat World Nature i l’empresa AkzoNobel Car Refinished, SL, de Barcelona, s’ha aconseguit la creació d’un refugi de flora i fauna dins de les instal·lacions de l’empresa, amb una bassa de 16 metres quadrats, per a amfibis i altres espècies, la creació i la col·locació de tres caixes nius i tres menjadores per a ocells insectívors.

Refugis de fauna

Totes les actuacions les van dur a terme els treballadors de l’empresa i les seves famílies, conjuntament amb membres de la Fundació Rubricatus, fundació amb seu al Prat de Llobregat, en què la majoria dels treballadors són persones discapacitades, i amb personal tècnic de la Fundació World Nature.

+

 

Segons els seguiments que es fan a la bassa en data d’avui, hi ha tres espècies d’amfibis que habiten la petita bassa construïda: el tòtil (Alytes obstetricans), el gripau corredor (Bufo calamita) i la granota verda (Rana perezi), així com molts altres invertebrats aquàtics d’aquests ambients d’aigua dolça. La bassa també conté diferents espècies de flora aquàtica com els nenúfars i els lliris d’aigua.Refugis de fauna

AkzoNobel és una empresa líder del sector químic que té una estratègia de negoci basada en la sostenibilitat, amb el compromís d’obtenir més per menys. Entre els seus objectius empresarials hi ha reduir la petjada de carboni al llarg de tot el cicle de vida dels productes, millorar l’eficiència de la producció en les seves plantes i millorar contínuament els resultats en sostenibilitat respecte dels seus clients i proveïdors.

Estem reforçant la nostra posició de líder global en sostenibilitat amb un concepte que captura l’essència de la nostra estratègia anomenada Planet Possible, que consisteix a donar més amb l’ús de menys recursos”, explica Diana Calzada, Sustainability Manager d’AkzoNobel, i afegeix: “La línia Planet Possible no només està dissenyada per assolir la innovació i promoure l’eficiència radical, sinó que també ens ajudarà a inspirar els nostres clients i proveïdors, i el públic d’interès (stakeholder)”.

World Nature és una ONG independent i sense ànim de lucre, fundada per diferents persones de la societat civil catalana, dedicada a la Conservació de la Natura i la Divulgació, Educació, i Sensibilització Ambientals. Treballen d’una manera positiva i constructiva, en implicar persones, empreses i administracions públiques en projectes demostratius sobre el terreny.

Les actuacions realitzades per mitjà d’aquest tàndem s’inscriuen dins del projecte desenvolupat per la Fundació World Nature, Refugis WN de fauna i flora.

Com a President & CEO de la Fundació World Nature, estem molt satisfets de la nostra col·laboració amb l’empresa Akzo Nobel Car Refinishes, perquè és una manera molt visible i palpable del que poden fer les grans empreses encara que sigui en entorns industrialitzats. Qualsevol espai verd, per petit que sigui, pot ser útil per a la conservació de la biodiversitat”, explica Antoni Carulla.

Enllaços d’interès i multimèdia
https://refugis.wnature.org

Projectes relacionats

Veure tots

Contacta'ns

Si vols saber més sobre Tàndem