Ramats de Foc

Gestió d'incendis mitjançant pastures

3/3 - (4 votes)
Ramats de Foc posa en comú tots els agents públics i privats interessats en la pràctica de la ramaderia extensiva en zones forestals, i dissenya un mecanisme basat en la seva cooperació per tal de garantir la continuïtat de la pastura al bosc.
20

20 ramaders/es participants

50

zones estratègiques per incendis pasturades (651 Ha)

35

35 establiments on trobar productes Ramats de Foc

Entitat

Pau Costa foundation

Entitat

Fundación daniel y nina carasso

Entitat

Bombers

Empresa

gremi de carnissers i xarcuters de les comarques gironines

Amb Ramats de Foc, els pastors participants introdueixen els seus ramats en les zones forestals estratègiques per incendis definides per Bombers i/o enginyers forestals del Departament d’Agricultura, amb uns objectius específics de control del creixement del sotabosc mitjançant el trencament, el trepig i el consum. “Ramats de Foc” és el distintiu gestionat pel Gremi de carnissers i xarcuters artesans de les comarques de Girona que permet visibilitzar i posar en valor els ramats que lluiten contra els incendis, a través de la comercialització dels seus productes; carns i làctics de proximitat, de màxima qualitat i que ajuden a la preservació del paisatge.

Projectes relacionats

Dofins de tramuntana

Promou la conservació dels ecosistemes marins de la zona del Canyó del Creus i de la població de dofins mulars de la zona.

 

Veure tots

Contacta'ns

Si vols saber més sobre Tàndem