Pont solidari

Pont solidari

Un pont per donar pas a la solidaritat

3/3 - (4 votes)
El Pont Solidari, servei en xarxa i en línia que gestiona ofertes de recursos excedents en bon estat d’empreses i organitzacions, perquè puguin ser reaprofitats per les entitats de col·lectius vulnerables del tercer sector que ho necessiten a casa nostra i del sud. L’objectiu és donar una segona vida a materials que en altres casos serien gestionats com a residus. “El projecte té un vessant social molt marcat, però també ambiental: gràcies a les donacions reutilitzades hem evitat una emissió de 1.981.901 kg de CO2 a l’atmosfera”, apunten des d’aquesta entitat (dada de 2021).
Pont solidari
922

tones recuperades

3.229.479 €

valor dels materials reaprofitats

631

empreses i organitzacions donants

960

entitats destinatàries

Entitat

Empresa

D’aquesta manera, les empreses compromeses poden cedir aquests materials i així dur a terme una labor social i ambiental. El Pont Solidari, tal com bé expressa el seu nom fa de “pont” o la gestió entre els qui estan interessats a cedir i a rebre.

En data d’avui hem gestionat 631 donacions, que han estat repartides entre 960 entitats beneficiàries, amb els percentatges següents segons el tipus d’entitat: fam/pobresa, 17,71 %; infància, 9,27 %; gent gran, 4,38 %; inserció sociolaboral, 15,94 %; malalts/sanitat, 13,33 %; discapacitats, 6,88 %, immigrants, 18,13 %, i cooperació internacional 12,60 %”(dades de 2021)

La missió de la Fundació Banc de Recursos és redistribuir els recursos existents d’una manera més justa, així com enfortir les xarxes solidàries del tercer sector, el voluntariat, organitzacions no governamentals, etc., i conscienciar els ciutadans de la necessitat d’un ús més racional i responsable dels béns materials (basat en el no-consumisme, la no-destrucció i el no-desaprofitament.

Pont SolidariEl Pont Solidari compta amb la col·laboració d’importants empreses en els diferents sectors: mobiliari, informàtic, medicosanitari, electrodomèstics, agrícola, vehicles de transport, roba industrial, etc.).

El nostre acord amb el Banc de Recursos, signat el darrer any, reafirma el nostre compromís amb la societat i la nostra aposta per la responsabilitat social corporativa mitjançant polítiques econòmiques, socials i ambientals, amb total transparència. Treballem juntament amb la Fundació proporcionant equipaments, col·laborant en la difusió i promoció de campanyes, en els projectes de cooperació per al desenvolupament i en les activitats solidàries que el Banc de Recursos du a terme, donant alhora sortida a una necessitat organitzativa.
La solidaritat i la cooperació és fonamental per a nosaltres, i volem col·laborar i contribuir en aquesta imprescindible tasca que porta a terme la Fundació, a qui felicitem i agraïm l’important feina que realitza en pro de la cohesió social i la igualtat d’oportunitats. És per nosaltres un plaer poder treballar conjuntament”, comenta Pau Juste, director de recursos humans de l’empresa Asepeyo.

Projectes relacionats

Projecte Òliba

Un residu que esdevé un recurs per a la conservació de la biodiversitat

 

Veure tots

Contacta'ns

Si vols saber més sobre Tàndem