Llibreta

Llibretes solidàries

Un dibuix per a cada projecte

2.8/3 - (7 votes)
El projecte de les llibretes solidàries neix del compromís entre Gràfiques Ortells i l’entitat ambiental Acciónatura. Tanmateix, no seria possible sense uns aliats indispensables i amb un gran potencial de sensibilització: les nenes i els nens. La idea bàsica consisteix en la presentació en un centre educatiu d’un projecte missional ambiental, a partir del qual es desenvolupa un concurs de dibuixos per a l’alumnat. Els sis dibuixos guanyadors esdevenen el disseny de les tapes de les llibretes que són fabricades per Gràfiques Ortells a base d’excedents de paper d’impremta.

Projecte inactiu

Llibretes Solidàries

Projecte inactiu

600

llibretes elaborades

60

quilograms de paper revaloritzats

Entitat

Entitat

Empresa

Llibretes SolidàriesEl projecte de les llibretes solidàries promou projectes d’entitats socials i ambientals i en dóna visibilitat, sempre amb la implicació d’un centre educatiu, en una acció que combina l’educació ambiental i la sostenibilitat empresarial.

En aquesta ocasió, la idea bàsica desenvolupada ha estat la presentació en una escola d’un projecte missional ambiental de l’ONG Acciónatura, a partir de la qual l’alumnat ha desenvolupat un concurs de dibuixos en el centre educatiu, relacionat amb el projecte ambiental. Els sis dissenys guanyadors han esdevingut el disseny de les tapes de les llibretes, fabricades per Gràfiques Ortells a base d’excedents de paper d’impremta, per tal de promoure el màxim aprofitament dels recursos.

+

Les llibretes solidàries han esdevingut un important i original material de promoció d’Acciónatura i els seus projectes, en un suport que ha agradat molt. Fins ara s’han dut a terme dues edicions, amb potencial de noves col·laboracions, i també l’extensió a nous plantejaments”, explica l’Stefan Esser, d’Acciónatura.

Llibretes SolidàriesGràfiques Ortells és una empresa fundada per Humbert Ortells l’any 1945, actualment especialitzada en la impressió òfset. La seva filosofia ha estat i és la de posar en cada feina tot el potencial humà i tecnològic disponible, així com el compromís ambiental que fa anys que demostren i pel qual han rebut diversos reconeixements. Amb la iniciativa de les llibretes solidàries, Gràfiques Ortells converteix en recurs el que seria un residu de la seva producció, i Acciónatura pot promoure els projectes en què està treballant.

Acciónatura és una entitat ambiental sense ànim de lucre que treballa per conservar el patrimoni natural i la biodiversitat mitjançant la protecció, millora i restauració dels ecosistemes naturals, i la sensibilització i implicació de la societat. Fa que la conservació dels valors naturals sigui compatible amb l’ús públic que tenen i el seu aprofitament educatiu, i promou l’ecoturisme com a instrument per al desenvolupament.

Els centres educatius són i seran uns actors clau en l’assoliment d’un futur sostenible, entenent els nens i les nenes com a potencials i potents “prescriptors” d’accions sostenibles, tant en els mateixos centres educatius com a les seves cases i àmbits d’influència (pares, mares, amics i amigues, i familiars).
Les xerrades a les escoles esdevenen una oportunitat de presentar projectes reals als nens i nenes, a la vegada que serveixen per recollir dubtes i preguntes moltes vegades extraordinàriament frescos, que poden ajudar tant a fer avançar el projecte com a comunicar-lo d’una manera més emotiva i propera”, explica l’Stefan Esser, d’Acciónatura.

El tàndem de l’ONG Acciónatura i l’empresa Gràfiques Ortells té encara moltes pàgines en blanc per escriure.

Projectes relacionats

Projecte Òliba

Un residu que esdevé un recurs per a la conservació de la biodiversitat

 

Jo CoCo

L’estil de vida Residu Zero

 

Veure tots

Contacta'ns

Si vols saber més sobre Tàndem