Il·lustracions naturalistes

Aliances per aconseguir finançament i consciència ambiental

3/3 - (29 votes)
Giraffa és una empresa social que alinea els seus interessos amb els de les entitats ambientals. Elabora complements estampats amb il·lustracions naturalistes d’animals o plantes proposats per entitats ambientals i els acompanya de material divulgatiu per promoure la consciència ambiental. A més, dona un 10% del preu de venda de tots els seus productes a ONG ambientals amb l’objectiu de contribuir al seu finançament. Seguint amb la seva filosofia, per a la producció dels articles seleccionen materials i utilitzen processos que impliquen menys impacte ambiental. El seu lema és que per defensar la natura, cal estimar-la i per estimar-la, cal conèixer-la.
16

aliances amb ONG ambientals

18

espècies apadrinades

10%

del PVP de tots els productes per ONG ambientals

+ de 15.500 €

en donatius en 4 anys

Entitat

Brinzal

Entitat

FAPAS

Entitat

Institut Català d’Ornitologia (ICO)

Entitat

Fundació Mona

Entitat

SEO BirdLife

Entitat

GEPEC-EdC

Entitat

Trenca

Entitat

SUBMON

Entitat

APNAE

Entitat

Serbal

Entitat

Panthera

Entitat

Plant For The Planet

Entitat

Durrell

Entitat

Associació Cetàcea

Entitat

GCF

Empresa

Giraffa

Giraffa estableix aliances amb entitats ambientals i els demana que proposin animals o plantes que siguin del seu interès, ja sigui perquè estan amenaçats o bé perquè són emblemàtics. Aleshores converteix les seves propostes en il·lustracions naturalistes i elabora material divulgatiu sobre les espècies seleccionades. Paral·lelament, desenvolupa complements i els estampa amb les il·lustracions preparades.

Per elaborar els seus productes, Giraffa selecciona materials que impliquen l’impacte ambiental més petit possible. A més, tots els seus articles estan elaborats artesanalment a Catalunya.

L’objectiu últim d’aquesta empresa social és finançar ONG ambientals i ampliar la consciència ambiental de la societat. Per això dona el 10% del preu de venda de tots els seus productes a les ONG ambientals que participen en el projecte i acompanya tots els productes de material divulgatiu de l’espècie que hi ha estampada en el complement.

La primera col·lecció està formada per 10 mocadors tubulars i reversibles fets amb cotó d’Andalusia de producció integrada (que limita l’ús de químics). Des de Giraffa emprenen la compra del fil i s’encarreguen de tot el procés de producció: teixir, descurar, tallar, tintar, estampar i confeccionar. Tots aquests passos tenen lloc íntegrament a Catalunya.

Cadascun dels models està vinculat a una ONG ambiental diferent, que rep el 10% de les vendes del mocador que apadrina. Els animals seleccionats per a aquesta primera col·lecció són: l’ós bru (FAPAS), el fartet (GEPEC-EdC), el botxí meridional (Institut Català d’Ornitologia), la tortuga mediterrània (Trenca), l’oreneta comuna (SEO BirdLife), el mussol comú (Brinzal), la cigonya blanca (APNAE), el ximpanzé (Fundació Mona), la granota reineta (Serbal) i el cap d’olla gris (SUBMON).

Animals ONG ambientals
Ós bru FAPAS
Fartet GEPEC-EdC
Botxí meridional Institut Català d’Ornitologia (ICO)
Tortuga mediterrània Trenca
Oreneta comuna SEO BirdLife
Mussol comú Brinzal
Cigonya blanca APNAE
Ximpanzé Fundació Mona
Granota reineta Serbal
Cap d’olla gris SUBMON
Llop ibèric FAPAS
Orangutan de Sumatra Durrell
Jaguar Panthera
Orca Associació Cetàcea
Girafa GCF
Pingüí emperador SEO BirdLife

 

Des de Giraffa ja treballen per establir noves aliances amb altres ONG ambientals i desenvolupar nous productes que incorporin les il·lustracions d’altres animals i plantes. També treballen per incorporar l’economia circular; en aquest sentit, acaben de llençar una col·lecció de mocadors que combinen el cotó d’Andalusia de producció integrada amb llana reciclada d’Olot.

Projectes relacionats

Dofins de tramuntana

Promou la conservació dels ecosistemes marins de la zona del Canyó del Creus i de la població de dofins mulars de la zona.

 

BatTune

Disseny i comercialització d’un nou dispositiu d’alta tecnologia per a l’estudi dels ratpenats

 

Projecte inactiu

Veure tots

Contacta'ns

Si vols saber més sobre Tàndem