Galetes

Galetes amb valor afegit

Agricultura de proximitat per conservar la biodiversitat

3/3 - (4 votes)
Fruit de la col·laboració entre l’empresa familiar Galetes Trias i l’entitat ambiental Fundació Emys, han nascut unes galetes ecològiques d’alta qualitat i que a més són respectuoses amb el medi ambient. Les Organic Teules són una nova gamma de galetes que, seguint la recepta original i centenària, s’elaboren amb ingredients ecològics de proximitat. Aquest projecte, literalment és un quilòmetre zero, atès que tant els productors que col·laboren amb l’entitat ambiental Fundació Emys com la fàbrica de Galetes Trias comparteixen el mateix territori.
Galetes Trias
Galetes Trias

productors locals que abasteixen d'ous i blat ecològic

galetes trias

espais naturals beneficiats per pràctiques agrícoles ecològiques

Entitat

Empresa

Galetes Trias és una empresa familiar fundada l’any 1908 a Santa Coloma de Farners; des de llavors es dedica a la fabricació de galetes d’alta qualitat, que són elaborades sense cap tipus d’additius ni colorants i amb un alt percentatge d’ametlla.

La Fundació Emys és una entitat sense ànim de lucre dedicada a la conservació de la natura, que treballa ajudant els agricultors per tal que siguin més sostenibles en la seva activitat, mitjançant la producció ecològica i la producció d’alt valor natural. Alhora l’entitat ajuda a la venda i diferenciació d’aquest producte, en elaborar-lo i comercialitzar-lo amb el valor afegit ambiental i de proximitat.

persones

+

Una mala gestió agrícola pot afectar greument la conservació de la biodiversitat del territori, però una bona pràctica agrícola en pot afavorir considerablement la conservació. “Aquest tàndem té una influència molt positiva i de quilòmetre 0, ja que tant l’empresa com els proveïdors es troben en el mateix territori”, afirma Marc Vilahur, de la Fundació Emys.

Galetes TriasEl projecte Galetes amb valor afegit neix de l’oportunitat d’elaborar i comercialitzar productes ecològics de manera local. Dins de la gamma de productes Galetes Trias, hi ha un gran ventall de presentacions: mediterrànies, tradicionals, turístiques, en llauna, etc., però hi faltava un front per obrir: les galetes orgàniques o ecològiques!

La col·laboració de la Fundació Emys en el projecte va ser essencial, tant per l’assessorament com per la intermediació amb els proveïdors locals. “Inicialment vàrem assessorar en el procés de certificació del producte i en trobar proveïdors locals i de qualitat”, expliquen des d’aquesta entitat.

Fruit d’aquest tàndem neixen les galetes Organic Teules, de venda en el dia d’avui a molts comerços de Catalunya i d’arreu del món. Ara els reptes se centren a fomentar la producció local per abastir la producció de Trias.

Galetes Trias

Les Organic Teules són una nova gamma de galetes que, seguint la recepta original i centenària, s’elaboren amb ingredients ecològics de proximitat. Aquestes galetes ecològiques són d’alta qualitat i van destinades a persones que busquen productes saludables i respectuosos amb el medi ambient. A més a més, l’any 2014 van rebre el reconeixement Q de Qualitat de Girona Excel·lent.

Girona Excel·lent és un segell de qualitat agroalimentària que promouen la Diputació de Girona i la Cambra de Comerç per tal d’impulsar, fomentar i difondre en l’àmbit estatal i internacional els productes agroalimentaris gironins de la més alta qualitat.

Vam començar a comercialitzar-les l’any 2011. Des de llavors, cada any hem anat incrementant les vendes d’aquesta referència. Estem pensant ampliar la gamma de galetes ecològiques, ja que veiem que la demanda va creixent”, explica Maria Trias.

Actualment es poden trobar no només en botigues especialitzades sinó també en algunes cadenes de supermercats.

Projectes relacionats

Vi, ratpenats i papallones

Els ratpenats uns grans aliats per al control de plagues. Les papallones aliades per la pol·linització dels conreus.

 

Veure tots

Contacta'ns

Si vols saber més sobre Tàndem