Eco Làmpades

Convertim cintes de rebuig en eco làmpades

2.8/3 - (5 votes)
Projecte d’economia circular entre l’empresa DENSO BARCELONA SAU, la fundació AMPANS i l’empresa Demano que permet convertir cintes de rebuig en làmpades decoratives.

Models de Làmpades

residu per làmpada

Distància recorreguda DENSO – AMPANS

Entitat

Empresa

Empresa

DENSO BARCELONA SAU  durant la producció de plaques electròniques de la indústria de l’automòbil genera unes cintes que ha de rebutjar. Es tracta d’un residu format per tires de poliestirè i de paper que són molt difícils de separar.

La fundació AMPANS, a partir de la seva secció de neteja i facility services de Centre Especial de Treball que realitza operacions de neteja i bugaderia a DENSO BARCELONA, es cuida de recollir aquest material de rebuig i el fa arribar a la secció de Serveis a la Indústria, queel manipula i prepara per a la producció de llums decoratius. L’empresa fabricant d’articles de disseny amb materials reciclats,DEMANO BARCELONA, rep el material d’AMPANS i s’ocupa de la fabricació i comercialització de les làmpades de disseny.

DEMANO BARCELONA  ha dissenyat una col·lecció amb 4 models de làmpades,cada producte és únic i fet a mà.

DENSO BARCELONA SAU genera aproximadament 80 tones anuals d’aquest residu i tenint en compte que cada làmpada fa servir una mitjana de 30 metres de cinta,  la reutilització d’aquest material podria permetre una producció anual de 1.300 articles.

La transformació del residu permet convertir-lo en un objecte amb valor estètic i amb un gran valor afegit, tant des de la vessant social amb la participació d’AMPANS, una entitat que treballa per la inclusió sociolaboral de les persones amb discapacitat intel·lectual i amb necessitats de suport, com des de la vessant ambiental, atès que amb la creació d’aquestes làmpades es redueix la quantitat de residu a tractar.

Projectes relacionats

Jo CoCo

L’estil de vida Residu Zero

 

Dofins de tramuntana

Promou la conservació dels ecosistemes marins de la zona del Canyó del Creus i de la població de dofins mulars de la zona.

 

Veure tots

Contacta'ns

Si vols saber més sobre Tàndem